Gepost op

De Heksen (Roald Dahl)

de heksen

de heksen
De Heksen
Vorige week had ik weer eens zin om een kinderboek te lezen. Ik lees regelmatig zware kost in de vorm van literatuur en (Engelstalige) non fictie. Voor de afwisseling vind ik het dan heerlijk om even iets makkelijks te lezen waar je niet lang over hoeft na te denken. De ene keer een makkelijke roman, de andere keer een jeugdboek. Dit keer werd het De Heksen van Roald Dahl.

De Heksen gaat over een jongetje van zeven jaar die bij zijn oma woont. Zijn oma waarschuwt hem voor heksen en vertelt hem hoe hij die kan herkennen. Het blijkt dat er in elk land heel wat heksen wonen en die het op kinderen voorzien hebben. Het duurt niet lang of het jongetje herkent een heks maar weet aan haar te ontsnappen. Uiteindelijk ontdekt hij een heleboel heksen die op hun jaarlijkse heksenconferentie zijn. Hij wordt omgetoverd in een muis maar gelukkig weet hij zijn oma te vinden. Samen bedenken ze een plan om alle heksen te vernietigen.

Ik vond het zelf een leuk boek om te lezen. 191 pagina’s en voorzien van simpele maar leuke tekeningen. Eerlijk gezegd vond ik het zelfs een beetje spannend en bleef er maar in lezen 🙂 Hoewel het boek geschikt geacht wordt voor kinderen vanaf zeven jaar, twijfelde ik daar toch wel over. Onze oudste is zeven jaar en ik geloof toch dat het best eng is om te lezen over heksen met klauwen onder hun handschoenen die een vreselijke hekel aan kinderen hebben, niets liever willen dan kinderen dood maken of omtoveren. Bovendien kan iedereen zomaar een heks zijn, zelfs je lieve juffrouw op school, kijk maar eens goed naar haar.

Nou ik weet toch niet zo zeker of ik dit geschikt vind voor haar leeftijd, ik wacht nog maar even met dit voor te lezen.