Gepost op

De september uitdaging

Eind augustus vertelde mijn broer over de september uitdaging, heel de maand alleen boeken uit eigen kast lezen en geen nieuwe kopen.
Hij weet heel goed dat dit voor mij een hele uitdaging is! Wanneer ik een boekenwinkel binnen stap, is de kans heel groot dat ik er ook weer met nieuwe aanwinsten uitstap. Eigenlijk niet zo handig. Ik ben namelijk niet zo groot behuisd. Het boeken kopen probeer ik steeds meer tot het minimum te beperken. Wat ongelooflijk moeilijk is!!

Ik heb dus besloten ook mee te doen aan deze uitdaging, en dit niet 1 maand te doen, maar 1 jaar lang. En jullie via deze blog op de hoogte te houden. Maar wel met elke maand 2 jokers tot mijn beschikking , met uitzondering van deze maand, waarin ik net als iedereen die mee doet maar 1 joker heb.
Want ja hoewel dit mijn eerste schrijfsel is, heb ik mijn joker al ingezet. Vanmorgen ben ik door weer en wind naar Reeuwijk geweest, voor mijn werk ik had een cursus . Toen die afgelopen was ben ik naar Gouda gefietst, daar zitten 2 goede boekenwinkels.
Boekhandel Verkaaik en Boekhandel Smit. Ik ben nu echter alleen bij boekhandel Verkaaik geweest. Hier heb ik 4 boeken gekocht.

Nu vraagt u zich misschien af, met al dat kopen lees je dan ook eigenlijk nog wel iets?
Jazeker! Ik probeer sowieso elke dag te lezen. Ik lees vaak ook verschillende boeken naast elkaar. Dit heeft wel als resultaat dat het kan voorkomen dat ik lang over 1 boek kan doen. Bijvoorbeeld ben ik nu Bloedlanden aan het lezen van Timothy Snyder. Dit is best zware kost, dus daarnaast lees ik dan ook andere boeken. Met name geschiedenis is mijn favoriete genre. Dit hoeft niet perse non-fictie te zijn, het mag ook literatuur zijn bijvoorbeeld het boek Wil van Jeroen Olyslaegers. Ik vind het prettig wanneer een boek mij prikkelt en tot nadenken brengt. Het boek wat recent veel indruk maakte op mijn was: Het zwijgen van Jan Karski geschreven door Yannick Haenel. Zeer aan te raden dit boek!

Om dit stukje mee af te sluiten , ik heb ook een e-reader, ooit van mijn lieve familie gekregen voor mijn verjaardag. Eerst lag die een poosje te verstoffen, maar nu maak ik er veel gebruik van. Met name wanneer ik met de trein reis . Heerlijk om zoveel boeken bij de hand te hebben. Maar toch is het lezen van een e-boek anders dan het lezen van een ”echt” boek , die je kunt ruiken en voelen , en lekker doorheen kunt bladeren. Dus hoe handig ook, het zal voor mij nooit het papieren boek vervangen!

Eén gedachte over “De september uitdaging

  1. Hé, wacht even. Ik dacht dat een joker gelijk stond aan één boek. Jij koopt met die ene joker in september vier boeken, mag dat?

    In elk geval is je tegoed voor de rest van de maan op, ik ben benieuwd of je sterk genoeg bent 🙂

Reacties zijn gesloten.