Gepost op

#leesuiteigenkast (Hebban)

Hebban organiseert in september de “Lees uit eigen kast maand”. Dit houdt in dat je met jezelf af spreekt een maand lang geen boeken te kopen en geen boeken leent bij de bibliotheek. Ik weet niet of de boekhandel hier blij van wordt maar ik vid het een leuk initiatief en doe hier zeker aan mee!

Voor mij is dit niet zo moeilijk, denk ik. Ik heb stapels goede boeken die ik graag lezen wil. Bovendien ben ik op 31 augustus jarig en voor mijn verjaardag krijg ik meestal een mooi stapeltje boeken 🙂 Daarmee ga ik vast de maand september wel door komen.

Mijn valkuil zijn sowieso niet de boekhandel en de bibliotheek. Een abonnement op de bibliotheek heb ik niet eens, omdat de meeste boeken die ik lees daar toch niet te krijgen zijn. Ik kan mezelf prima in de hand houden en een boekenwinkel weer uitlopen zonder iets te kopen.

Nee, mijn valkuil is mijn zusje Sanne. Zij heeft ongeveer dezelfde smaak qua boeken, maar zij kan ze niet laten liggen. Ze heeft dan ook een huis vol boeken, letterlijk, en neemt regelmatig een stapeltje boeken nieuwe mee die “echt de moeite waard” zijn. Tegen de meeste zeg ik, vaak met pijn in mijn hart “nee”, maar regelmatig is er toch een die ik “wel even tussendoor zal lezen”. Ik heb het even nagekeken (ik hou een overzichtje bij wat ik lees) en het is gemiddeld een boek per maand dat ik van haar lees of leen. Als ik haar goede boeken een maand buiten de deur weet te houden dan ben ik safe 🙂

Nog te lezen deze maand
De vraag is dan wat ik in september uit mijn eigen boekenkast ga lezen. Ik lees sowieso eerst uit waar ik nu mee bezig ben. Ik ben nu in vier boeken tegelijk bezig en verwacht er in deze maand augustus nog drie daarvan uit te kunnen lezen. Omdat ik nog niet weet wat ik voor mijn verjaardag krijg, op de laatste dag van augustus, kan ik dan pas bepalen wat ik ga lezen in september. Ik hoef toch tenslotte niet per se iets te lezen wat al jaren in de kast staat :p. Als ik mijn keuze gemaakt heb zal ik het laten weten.

Eén gedachte over “#leesuiteigenkast (Hebban)

  1. Ik heb nog wel een paar goede boeken te leen hoor voor september 🙂

Reacties zijn gesloten.