Gepost op

Ik ben geselecteerd als Hebban app tester

Binnenkort komt Hebban, de boeken community website, met een eigen app. Toen ik las dat Hebban testers zocht om deze app uit te proberen heb ik me meteen aangemeld. Ik kom er niet aan toe om achter de computer te kruipen om bij te houden in welke boeken ik interesse heb en dergelijke. Maar mijn telefoon is altijd bij de hand en zo gepakt. Ideaal om laagdrempelig bij te houden welke boeken ik gelezen heb en wat me wel wat lijkt.

Hebban app

Op mijn werk ben ik dagelijks bezig met software en daarom leek het me leuk om de app te mogen testen. Gisteren ontving ik bericht dat ik geselecteerd ben om mee te mogen testen. Leuk! Uiteraard hoop ik dat ik dat boekenpakket win, ik ga in elk geval mijn best doen 🙂

Gepost op

Zinderende zomerverhalen

Zinderende zomerverhalen

Zinderende zomerverhalen
Zinderende zomerverhalen
Vorige week vond ik tussen een stapeltje oude post een boekje dat ik niet kende: “Zinderende zomerverhalen”, aangeboden door Etos. Blijkbaar had mijn vrouw dit in juli bij de Etos gekregen bij aankoop van twee actieproducten. Ik hou er wel van om af en toe eens iets te lezen wat zo op mijn pad komt en wat ik zelf niet gekozen zou hebben. Dus het boekje op de leesstapel gelegd.

Toen ik er eenmaal aan begon was het ook weer snel uit. Ruim 180 pagina’s in grote letters, opgedeeld in zes korte verhalen. Elke dag even een verhaaltje lezen en zo gezegd zo gedaan. De schrijvers waren voor mij eerlijk gezegd onbekend. Een aantal ken ik van naam maar ik had er niet eerder iets van gelezen. Nou, wat mij betreft blijft dat zo…

Er zat geen enkel verhaal tussen wat indruk op me maakte. Het eerste verhaal vond ik weerzinwekkend: Een vrouw krijgt na een one night stand een kind, staat het kind ter adoptie af en krijgt 20 jaar later een relatie met haar kind die ook nog eens voor zijn vader blijkt te werken en krijgen samen met zijn moeder een kind. Zoon vermoord de vader, eind goed al goed. Ik vond het weerzinwekkend, driedubbel te toevallig en zie nog steeds het nut van dit verhaal niet.

Het eerste verhaal was qua plot wel het dieptepunt maar ook de andere verhalen konden mij niet bekoren. Misschien is dit leuk voor iemand die op het strand even wat wil lezen, maar het is niet mijn ding.

Gepost op

De slaaprevolutie

de_slaaprevolutie De slaaprevolutie is sinds vandaag verkrijgbaar. Dit schrijft de uitgever over het boek:

We zitten midden in een ‘slaaptekortcrisis’ schrijft Arianna Huffington, medeoprichter en hoofdredacteur van The Huffington Post. En dat heeft grote gevolgen. Alleen door onze relatie met slaap te herstellen kunnen we de controle over ons leven terugkrijgen.

In De slaaprevolutie laat Arianna zien hoe slechte slaapgewoonten onze gezondheid, besluitvorming, werk, relaties, geluk en zelfs ons seksleven ondermijnen. Aan de hand van de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken beschrijft ze wat er precies gebeurt als we slapen en dromen, en hoe onder meer onze technologieverslaving ons slaapritme verstoort. Ze geeft bovenal waardevolle tips en aanbevelingen van toonaangevende wetenschappers, zodat we optimaal van de ongelooflijke kracht van slaap kunnen profiteren.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te kopen.

Non fictie | Uitgever Lev. | 368 pagina’s | 19,99

 

Gepost op

Spion van oranje

spion van oranje

Voor de liefhebbers van (waargebeurde) verhalen over de Tweede Wereldoorlog is er nu Spion van oranje.

spion-van-oranjeBram de Graaf, journalist, historicus en auteur van het veelgeprezen ‘Voetbalvrouwen’ en ‘Het verraad van Bensschop’ tekende met ‘Spion van Oranje’ het ongelooflijke oorlogsverhaal van Engelandvaarder Bram Grisnigt (1923) op. Grisnigt fiets als 18-jarige Nederlandse scholier richting Frankrijk, de vrijheid tegemoet. Negentien maanden later wordt hij in Engeland opgeleid tot geheim agent en ontmoet hij de liefde van zijn leven. Hij keert terug naar Nederland als verbindingsman tussen Londen en het verzet, maar in februari 1944 wordt hij gepakt en door de Duitsers van kamp naar kamp gesleept. Hij ontsnapt en overleeft een torpedering, de Gestapo, concentratiekampen en een dodenmars. ‘Spion van Oranje’ gaat over vrijheid, vechten, vriendschap en de kracht van ware liefde. Speciaal voor de jongeren van nu, opdat ook zij niet vergeten.

Non fictie | Ambo | Anthos | 240 pagina’s | 19,99 paperback

[bol_product_links block_id=”bol_57bfc6b9c1a05_selected-products” products=”9200000057065425,9200000063209217″ name=”spion van oranje” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”700″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Gepost op

Homeres Odysseia

Odysseia
Odysseia
Odysseia

De Odysseia in vertaling van Imme Dros groeide de afgelopen decennia uit tot een succes van formaat. Precies 25 jaar na de eerste verschijning – en nu Dros ook de Ilias heeft vertaald – is het tijd voor de grondig herziene vertaling van de Odysseia. Het epos over de terugtocht van Odysseus na de val van Troje is misschien wel het meest gelezen, hoogst gewaardeerde verhaal ooit.
Na tien jaar oorlog om Troje vervolgt Odysseus zijn weg met een tien jaar durende zwerftocht naar zijn vaderland. Zijn vrouw Penelopeia probeert daar de grijpgrage vrijers van zich af te houden, terwijl Odysseus de indrukwekkendste avonturen beleeft. Op zijn tocht weet hij te ontkomen aan de Sirenen, aan de cycloop Polyfemos en de tovenares Kirke. Ook slaagt hij erin om zich te ontworstelen aan de verleiding van de nimf Kalypso, die hem jarenlang vasthield in haar grot. Uiteindelijk bereikt hij zijn familie op Ithaka, om zich met zijn zoon te wreken op de aanbidders van zijn echtgenote.

Literatuur | Van Oorschot | 448 pagina’s | 34,99

Klik hier voor meer informatie of om het boek nu te kopen.

Gepost op

Mensen op mars

Mensen op Mars

mensen_op_marsVandaag is ook Mensen op mars verschenen. Ook ik volg het Mars One project en dit lijkt mij een heel interessant boek om te gaan lezen!

Samenvatting

Als het aan twee Nederlandse ingenieurs ligt, wonen er vanaf 2027 vier mensen op Mars. Dit viertal, dat om de twee jaar versterkt wordt door vier volgende pioniers, zal daar ook sterven, want terugkeren per raket naar aarde is technisch nog niet mogelijk.
Toen Joris van Casteren in 2013 hoorde over dit onwaarschijnlijke project, Mars One, was hij direct gefascineerd. Hij begon gesprekken te voeren met de oprichters, talloze kandidaten in binnen- en buitenland, wetenschappers en andere deskundigen. Kolonisatie van de planeet Mars is niet langer een illusie, realiseerde hij zich.
Het idealisme en de hoogmoed waarmee het project gepaard gaat verrasten hem zeer. Van Casteren reisde de wereld rond op zoek naar avonturiers die betrokken zijn of willen zijn bij Mars One en naar locaties die een rol hebben gespeeld in het warrige beeld dat door de eeuwen heen van Mars heeft bestaan: van het observatorium in Arizona van Percival Lowell, die kanalen op de planeet meende te zien, tot de burcht buiten Praag waar de roemruchte ontmoeting tussen Johannes Kepler en Tycho Brahe plaatsvond.
Mensen op Mars, geschreven in Van Casterens bekende, door verwondering en droge humor gekenmerkte schrijfstijl, is een even komisch als onthutsend boek over een duizelingwekkende doorbraak die ophanden is.

Joris van Casteren (1976) was als journalist voor onder meer De Groene Amsterdammer, NRC Handelsblad en Vrij Nederland al bekend om zijn briljante reportages, waarvoor hij het Gouden Pennetje ontving, toen hij in 2008 doorbrak met het geweldige Lelystad, dat de toplijst van de AKO Literatuurprijs behaalde. Hierna publiceerde hij de eveneens juichend ontvangen boeken Het zusje van de bruid (2011) en Het been in de IJssel (2013, genomineerd voor de Bob den Uyl-prijs).

Klik hier voor meer informatie of om dit boek nu te kopen!

Gepost op

Het leven van Agricola

agricolaHet leven van Agricola is een van de boeken waar ik de afgelopen tijd naar uit gekeken heb en het ligt nu in de winkel!

Samenvatting

Hij was actief in Brittannië, waar hij Romes macht wist te consolideren en sterk uit te breiden. Zijn expedities voerden hem tot in onbekende contreien als Ierland en Schotland. Gnaeus Julius Agricola (40-93), succesvol Romeins generaal en gouverneur, jarenlang vertrouweling van de Romeinse keizers Vespasianus en Domitianus. En schoonvader van de grote geschiedschrijver Cornelius Tacitus.

In een van zijn vroegste teksten beschrijft Tacitus (ca. 56-117) het leven en werk van Agricola. Vol trots over diens prestaties. En vooral: vol bitterheid over wat zijn schoonvader is aangedaan. Want Domitianus misgunde Agricola ten slotte de eer van zijn werk en haalde hem terug naar Rome, waar hij geen rol van betekenis meer speelde. Een onrecht dat Tacitus deels wil goedmaken met zijn indringende biografie. Geschreven voor de eeuwigheid, maar tegelijk zijn meest persoonlijke boek. Het toont de diepste drijfveren van zijn schrijverschap.

Literaire roman | Athenaeum | 96 pagina’s | 9,99
Klik hier om dit boek te bekijken bij Bol.com.

 

Gepost op

Je kind als proefkonijn

je_kind_als_proefkonijnHeeft mijn kind een talent? Is hij creatief? Welke emoties kan hij al lezen? Heeft hij zelfbeheersing, en wat zegt dat over hem? Snapt hij iets van de grapjes die ik maak? En wie ziet hij eigenlijk als hij in de spiegel kijkt? In Je kind als proefkonijn staan de 25 leukste psychologische thuisexperimenten die je met je kind (0-12 jaar) kunt doen. Lekker speels rond de keukentafel meer te weten komen over de ontwikkeling van je baby, peuter, kleuter en schoolkind. Geschreven op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten, maar nergens belerend of dwingend. Bomvol tips om je kind te stimuleren in zijn ontwikkeling tot succesvolle, sociale en gelukkige volwassene. Het ideale boek voor betrokken, nieuwsgierige ouders en grootouders!

Je kind als proefkonijn. De 25 leukste psychologische tests voor thuis voor kinderen van 0-12 jaar

Klik hier om het boek te kopen.

Non fictie | Nieuw Amsterdam | 224 pagina’s

Gepost op

Palmyra – De onvervangbare schat (Paul Veyne)

Palmyra
Palmyra

‘Tijdens mijn werkende leven heb ik de klassieke oudheid bestudeerd, en daarbij kwam keer op keer Palmyra op mijn pad. Toen de ruïnes van die stad onlangs met de grond gelijk werden gemaakt door de terroristen van IS, vloog daarmee een belangrijk deel van onze cultuur en van mijn studieobject in stukken.

Al ben ik oud, ik voelde, als voormalig professor en als mens, dat het mijn plicht was om te zeggen hoe verbijsterd ik ben over deze onbegrijpelijke verwoesting en om de pracht te portretteren van wat eens Palmyra was, een schoonheid die we vanaf nu alleen nog uit boeken kunnen kennen.’

Paul Veyne (1930) is archeoloog en historicus. Hij heeft diverse malen opgravingen verricht in Palmyra. Van 1975 tot 1999 was hij hoogleraar Romeinse geschiedenis aan het College de France.

Non fictie | 128 pagina’s | Athenaeum

Klik hier voor meer informatie of om het boek te kopen:

[bol_product_links block_id=”bol_57b147444677f_selected-products” products=”9200000057345504,9200000057049604″ name=”Palmyra” sub_id=”Paul Veyne” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”767″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Gepost op

War dogs (Guy Lawson)

War dogs

war_dogs

Binnenkort verschijnt War Dogs van Guy Lawson bij Uitgeverij Prometheus. Deze waargebeurde internationale thriller over drie jonge nietsnutten die met een contract van 300 miljoen dollar, dat zij ontvingen van het Amerikaanse ministerie van Defensie, de grootste wapenhandelaren ter wereld werden verscheen eerder onder de titel De dudes.De nieuwe editie, War Dogs, verschijnt in augustus, evenals de gelijknamige verfilming van het boek door productiehuis Warner Bros. Studios en het team van The Hangover. De film gaat 18 augustus in première.

Over het boek:

In januari 2007 slepen drie jonge nietsnutten uit Miami Beach een contract van 300 miljoen dollar binnen van het Amerikaanse ministerie van Defensie voor de levering van wapens aan het Afghaanse leger. Alles wat ze daarvoor nodig hebben is een rommelig appartement, een internetverbinding en een voorraad sterke marihuana. Efraim Diveroli, David Packouz en Alex Podrizki, de drie dudes, worden geacht topkwaliteit wapens te leveren, maar ze hebben geen idee waar ze die vandaan moeten halen. Ze leveren allerhande dubieus materieel afkomstig uit de Balkan en het Verre Oosten en worden tot overmaat van ramp getroffen door een wapenembargo opgelegd door hun eigen regering. Een catastrofe is het gevolg.

War Dogs volgt de jongens tijdens een krankzinnige tocht door Europa, waarbij ze te maken krijgen met Russische politieke intriges, een louche Zwitserse wapenhandelaar, corruptie in de berggrotten van Albanië en een dwaas onderzoek van de gangen van het Pentagon dat de oorlog in Afghanistan ernstig zal hinderen.

War Dogs is een waargebeurde internationale thriller en een bewijs voor de stelling dat de waarheid soms vreemder is dan fictie. In 2016 werd het boek verfilmd door het team van The Hangover.

Guy Lawson ging na zijn studies in Perth en Cambridge als advocaat werken op Wall Street, maar stopte daar al snel mee om zich op het schrijven te richten. Twee decennia lang reisde hij de wereld rond om verslag te doen van een breed scala aan onderwerpen. Zijn werk werd gepubliceerd in een groot aantal gezaghebbende bladen zoals The New York Times, GQ, Rolling Stone, The New York Review of Books en The London Observer.

‘Buitengewoon. (…) Een waanzinnig boek.’ New York Daily News

‘Een triomf van de verhalende onderzoeksjournalistiek.’ Rajiv Chandrasekaran, auteur van Imperial Life in the Emerald City en Little America

‘Lawsons oog voor detail en onderzoek zijn prijzenswaardig. (…) Gedetailleerde beschrijvingen van samenzweringen in achterafkamertjes, corruptie, bureaucratie, en intriges die gepaard gaan met de hoge belangen in de wapenhandel.’ Publishers Weekly

‘Het is een fenomenaal boek. Ik kon het niet wegleggen.’ Huffpost Live

Klik hier voor meer informatie of om het boek te kopen.