Gepost op

Zinderende zomerverhalen

Zinderende zomerverhalen

Zinderende zomerverhalen
Zinderende zomerverhalen
Vorige week vond ik tussen een stapeltje oude post een boekje dat ik niet kende: “Zinderende zomerverhalen”, aangeboden door Etos. Blijkbaar had mijn vrouw dit in juli bij de Etos gekregen bij aankoop van twee actieproducten. Ik hou er wel van om af en toe eens iets te lezen wat zo op mijn pad komt en wat ik zelf niet gekozen zou hebben. Dus het boekje op de leesstapel gelegd.

Toen ik er eenmaal aan begon was het ook weer snel uit. Ruim 180 pagina’s in grote letters, opgedeeld in zes korte verhalen. Elke dag even een verhaaltje lezen en zo gezegd zo gedaan. De schrijvers waren voor mij eerlijk gezegd onbekend. Een aantal ken ik van naam maar ik had er niet eerder iets van gelezen. Nou, wat mij betreft blijft dat zo…

Er zat geen enkel verhaal tussen wat indruk op me maakte. Het eerste verhaal vond ik weerzinwekkend: Een vrouw krijgt na een one night stand een kind, staat het kind ter adoptie af en krijgt 20 jaar later een relatie met haar kind die ook nog eens voor zijn vader blijkt te werken en krijgen samen met zijn moeder een kind. Zoon vermoord de vader, eind goed al goed. Ik vond het weerzinwekkend, driedubbel te toevallig en zie nog steeds het nut van dit verhaal niet.

Het eerste verhaal was qua plot wel het dieptepunt maar ook de andere verhalen konden mij niet bekoren. Misschien is dit leuk voor iemand die op het strand even wat wil lezen, maar het is niet mijn ding.